Tavaszi paprikáskrumpli cukorborsóval és petrezselyemmel
Évekkel ezelőtt egy ideig hús nélkül főztem, akkor találtam ki a zöldborsós paprikáskrumplit. Most, hogy paprikáskrumplit akartam főzni, eszembe jutott, és úgy gondoltam, hogy egy kis kolbász és virsli nem árthat neki. Nem is ártott :-)
Hozzávalók:
1 kg újkrumpli
20 dkg cukorborsó
1 nagy vöröshagyma
olaj
1 paradicsom
1 paprika
1 pár bécsi virsli
csipős füstölt kolbász
só, pirospaprika
A hagymát apróra vágtam, a kolbászt karikára, és kevés olajon együtt pirítottam. Rászórtam az összevágott paradicsomot, és a paprikát, és tovább pároltam, majd rátettem a kockára vágott, meghámozott krumplit, megsóztam, pirospaprikát kevertem hozzá, annyi vizet öntöttem rá, hogy majdem ellepje, és főztem, amíg majdnem puha lett. Akkor beletettem a cukorborsót, a karikára vágott virslit, és még 10 percig főztem, amíg a krumpli és a borsó is puha lett. Ekkor megszórtam az apróra vágott petrezselyemmel, és még 1-2 percig főztem.
4 megjegyzés:
Már tudom, mit kell vennem holnap a piacon :) Bár én a kolbász helyett valami mással dobom majd fel...
Na, ezt elővezetem a Nőkenek a jövő héten! Köszönöm a receptet!!
Köszi mindkettőtöknek, megjött az unokám, és neki is nagyon ízlett :-)Majd írjátok meg, hogy volt-e sikere.
Erre a receptre emlékeztem . Anyukám sokat főzte ! Imádtam - De kolbász nélkül szeretem.Kérem küldje át a receptet az oldalamra . Ica.
Megjegyzés küldése