Zsemle
½ kg diabetikus fehérkenyérliszt
2 dl tej
3 dl víz
1 evőkanál olivaolaj
1 mokkáskanál só
6 gr szárított élesztő
1 marék magkeverék (tökmag, napraforgómag, lenmag, fenyőmag)
Hagytam, hogy a gép megdagassza és megkelessze.
Mielőtt elkészült egy tepsibe vizet tettem és bekapcsoltam sütőt 240 fokra. Nálam ez a legmelegebb.
Amikor megkelt, kivettem a tésztát, 12 golyót formáztam, és Gabojsza ötletét követve a muffinsütő mélyedéseibe raktam. 25 percig sütöttem.
Gyönyörű zsemlécskék lettek, és finomak is
Eredetileg a dagasztás nélküli módszert akartam kipróbálni, de nem mertem ennyire eltérni a liszt zacskóján lévő leírástól. Így is kész lett másfél óra alatt.
8 megjegyzés:
De szépek lettek! :-)
Legközelebb (ma) én is magvakkal dúsítom.
nagyon szépek a zsömléid, de megkérdezhetem, hogy milyen pluszt ad a belinkelt diabetikus liszt? amennyire én tudom, a legközönségesebb liszt sem tartalmaz cukrot.
rpanni
Köszönöm szépen Gabojsza :-)
Kedves Rpanni, a fehér finomliszt 100 gr-jában energia: 375 Kcal, szénhidrát: 76 gr. zsír: 2 gr van.
Ebben energia: 330 Kcal, szénhidrát: 57 gr. zsír: 0,6 gr. Ez kevesebb a teljes kiőrlésű lisztnél is, és ráadásul abból nem lesz ilyen szép fehérkenyér, én pedig sajnos azt jobban szeretem.
Ez cukrot lassabban emeli.
értem, köszönöm
rpanni
szívesen :-)
Kedves Kata!
Sajnos az én zsömléim valahogy tömörebbek lettek, lehet, hogy nem sütöttem elég ideig, pedig 30 perc után szedtem ki. Lehet, hogy az volt a baj, h nem volt még 240 fokos a sütő, amikor betettem? Pedig nagyon szépen megkelt! Ugyanazt a lisztet haasználtam, mint te, a tied mégis sokkal fehérebb a képen, nem értem. A szénhidráttartalom azonban tuti nem olyan kevés, amit írtál. Nekem is 12 db lett egyébként, 100g-ra 33,5 g lett a szh-ja.
Kedves Niki!
Lehet, hogy a hőfok miatt lett lett tömörebb, mint az enyém. Azt, hogy miért nem lett elég fehér, azt nem tudom. Talán a liszt minősége változó. A számítással igazad van, valamit nagyon elrontottam, most már az összeset átszámolom:-(
Megjegyzés küldése