Őzcomb
A karácsonyi vacsora főfogása a zöldséges őzcomb volt.
½ zacskó vadpác fűszerkeveréket elkevertem 3 evőkanál olivaolajjal, és 2 evőkanál borecettel. 2 sárgarépát és egy fehérrépát sós vízben megfőztem, tettem hozzá 4 gerezd fokhagymát. Kihűtöttem, és összekevertem a páccal, beletettem az 1 kg súlyú őzcombot, és ment a hűtőbe. 3 napig hagytam benne, naponta kétszer megfordítottam, hogy jól átjárják az ízek.
A negyedik napon a húst felszeleteltem, lisztbe forgattam, és kevés olajon kicsit megsütöttem. A húst kivettem, az edénybe beleöntöttem a páclé felét, és felforraltam, hogy a sütés során keletkezett pörzsanyagok feloldódjanak, aztán beletetettem a hússzeleteket, tettem hozzá további sárga- és fehérrépát, és puhára főztem.
Sült krumplival és áfonyalekvárral tálaltam. A krumplit sós vízben megfőztem, és utána olajban megsütöttem. Így kívül ropogós, belül pedig nagyon finom puha lett.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése