Celia citromzseléje málnaöntettel
Valami savanykásra vágytam, gondoltam kipróbálom Celia citromzseléjét, amit már régóta nézegetek a blogján. Ő őszibaracköntettel készítette, nekem nem volt itthon barackom,ezért málnával csináltam, de így is ízlett.
Hozzávalók:
a zseléhez:
8 szál menta
7 lap fehér zselatin
4 zöldcitrom
150 ml száraz fehérbor
100 gr édesítő
pár csepp rózsavíz
az öntethez:
1 doboz mélyhűtött málna
1 csipet őrőlt szekfűszeg, gyömbér, fahéj
25 gr apróra vágott, natúr pisztácia
1 kanál édesítő
Egy kis mentát félretettem a díszítéshez, a többinek a levelét 1 1/2 dl vízben felforraltam, majd 10 percig hagytam állni, majd szitán átszűrtem, a mentaleveleket jól kinyomkodva. A levét visszatettem a lábosba.
A zöldcitromokat megmostam, kettőt vékonyan meghámoztam, és a héjat apróra vágtam. A mentalevelekről leszűrt vizet elkevertem az édesítővel, az összevágott citromhéjat beletettem és 3 percig főztem, majd hagytam egy kicsit kihűlni. A zserlatinlapokat vízbeáztattam, kinyomkodtam, majd belekevertem a langyos vízbe, jól elkevertem, és egy kicsit főztem, de nem forraltam fel. A citromlevet és a bort hozzáöntöttem, majd kivizezett formákba öntöttem, és hagytam a hűtőben megdermedni.
A málnát összeturmixoltam, elkevertem az édesítővel, szegfűszeggel, gyömbérrel, fahéjjal, és a rózsavízzel.
Az öntetet tálra tettem, ráborítottam a zselét, és az apróra vágott pisztáciával megszórtam.
A zöldcitromokat megmostam, kettőt vékonyan meghámoztam, és a héjat apróra vágtam. A mentalevelekről leszűrt vizet elkevertem az édesítővel, az összevágott citromhéjat beletettem és 3 percig főztem, majd hagytam egy kicsit kihűlni. A zserlatinlapokat vízbeáztattam, kinyomkodtam, majd belekevertem a langyos vízbe, jól elkevertem, és egy kicsit főztem, de nem forraltam fel. A citromlevet és a bort hozzáöntöttem, majd kivizezett formákba öntöttem, és hagytam a hűtőben megdermedni.
A málnát összeturmixoltam, elkevertem az édesítővel, szegfűszeggel, gyömbérrel, fahéjjal, és a rózsavízzel.
Az öntetet tálra tettem, ráborítottam a zselét, és az apróra vágott pisztáciával megszórtam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése