Gesztenyés muffin
Régebben gyakran sütöttem gesztenyetortát nagymamám szakácskönyve alapján.
Most Macsfalatok gesztenyetortájáról eszembe jutott, és megsütöttem. Nagyon hasonló recept. Persze leküzdhetetlen vonzalmam a muffinformához most is győzött, így abba került a nyersen is finom gesztenyehab. Meggyet is tettem bele, mert szerintem a gesztenye és a meggy jól megférnek egymással. Gyermekkorom gesztenyegolyóit idézi, csak nem olyan tömény.
Hozzávalók:
200 gr natúr gesztenyemassza.
(Szerencsére ma már sok helyen kapható)
4 tojás
3 evőkanál édesítő
pár szem meggy
pár kanál rum
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem. A gesztenyemasszát összekevertem a tojások sárgájával, az édesítővel és a rummal, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabba. Megtöltöttem vele a muffinformákat, mindegyik közepébe tettem egy szem meggyet. 180 fokos sütőben 15 percig sütöttem, majd a sütőben hagytam kihűlni.
Hozzávalók:
200 gr natúr gesztenyemassza.
(Szerencsére ma már sok helyen kapható)
4 tojás
3 evőkanál édesítő
pár szem meggy
pár kanál rum
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem. A gesztenyemasszát összekevertem a tojások sárgájával, az édesítővel és a rummal, majd óvatosan beleforgattam a tojáshabba. Megtöltöttem vele a muffinformákat, mindegyik közepébe tettem egy szem meggyet. 180 fokos sütőben 15 percig sütöttem, majd a sütőben hagytam kihűlni.
Kicsit összeesett -talán egy tojással kevesebb is elég lett volna, de nem szomorkodom, mert a mélyedésbe pont belefért a tejszínhab.
12 darab lett. 1 db: energia: 75,8 Kcal, szénhidrát 9,3 gr
3 megjegyzés:
Nagyon szépek:)
Szénhidrát szegények is.:)
Köszi szépen. Finomak is :-)
Liszt egyáltalán nincs benne?
Köszi: Maggie
Megjegyzés küldése