VKF XXV A családi krumplileves
Gyerekkoromban nagyon szerettem ezt a krumplilevest, ami a paprikáskrumpli és a lebbencsleves kereszteződéséből jöhetett létre, bár nagymamám a tésztát nem pirította meg, és tejföllel be is habarta. Eredetileg zsírral készült, de én olajjal csinálom.
Amikor először készítettem a saját konyhámban önállóan a levest, olyan erősre sikerült, hogy minden falat után -mint egy igazi sárkány - lángot leheltünk, de a kislányomnak így is ízlett, és el is nevezte erős levesnek. Azóta a családi ételek között ezt a nevet viseli.
Elég gyakran készítem, de most a VKF XXV. kedvéért fel is teszem.
Elég gyakran készítem, de most a VKF XXV. kedvéért fel is teszem.
Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
1 nagy fej vöröshagyma
2 nagy marék kockatészta
pár karika -lehetőleg erős- füstölt kolbász
1/2 cseresznyepaprika
só, pirospaprika
olaj
tejföl
A hagymát apróra, a kolbászt karikára vágtam, és kevés olajon addig pirítottam őket, amíg a hagyma üveges lett. Akkor hozzáadtam a kockára vágott krumplit, felöntöttem vízzel, megsóztam, beletettem a cseresznyepaprikát, a pirospaprikát, és felforraltam. Amikor már forrt, beletettem a kockatésztát, és addig főztem, amíg a tészta megfőtt. Tapasztalatom szerint addigra a krumpli is puha lesz.
A tálaláskor a tejfölt külön tányérban tettem az asztalra, mindenki maga tett belőle a tányérjába.
Régebbi krumplis receptjeim itt
4 megjegyzés:
Egész biztosan finom lehet:)
Egyszerű, de finom :-)
Ki fogom próbálni! :)
Majd írd meg, hogy ízlett-e.
Megjegyzés küldése