Nektarinfagyi
Hónapok óta irigykedve nézem a többiek által készített fagyikat, és egyre inkább megérlelődött az elhatározás, hogy ilyet nekem is kell csinálni. Így hát a múlt héten megérkezett konyhám új lakója, a FAGYIGÉP!!! Majd alkalomadtán be is mutatom mindenkinek, most első művével akarok dicsekedni:-)
Többek receptjéből állítottam össze, elsősorban Gabojsza citromfagyija képezte az alapot.
Hozzávalók:
2 dl görög joghurt, de a magyar is jó
3 nektarin
1/2 lime kifacsart leve
kevés lime héj
pár csepp vaníliaroma
1 kávéskanál sztevia
A nektarinokat meghámoztam, a joghurttal, a vaníliával, a lime levével és az édesítővel összeturmixoltam. Beleöntöttem fagyigépbe, ami 1/2 órát kevergette, és kész is lett. Hideg is, édes is, savanyú is, meg vaníliás is, meg nagyon finom is. :-)
A lime héját vékonyan lehámoztam, csíkokra vágtam, és egy kis édesítővel kevert vizben puhára főztem, egyet, kettőt a fagyi tetejére szórtam.
Az egészben energia 268 KCal, szénhidrát 40,7 gr. Kb 12 gombóc lehet belóle.
16 megjegyzés:
Biztos nagyon fini volt! És jól is néz ki!
Kata, azaz édesítő, amit használsz, sorbit?, nem hagy maga után fémes ízt?
Általában szorbitot használok, a gyógyszertárban veszem. Hallottam már másoktól, hogy az üzletben kapható esetleg nem olyan tiszta, és fémes íze van, de ennek nem. Egyébként ezt most szteviával édesítettem, csak elfelejtettem beírni, mindjárt javítom.
Köszi! Tudod én már sok édesítőt próbáltam, de mindnek érzem azt a bizonyos mellékízét. Igaz, gyógyszertári szorbittal még nem kísérleteztem.
Szóval csak bemegyek, és kérek egy kiló szorbitot?
Gratulálok a fantasztikus esküvőhöz, na meg a fagyigéphez is:-)))
apai oldalról való félédes testvérről van szó, de azért köszönjük :))
Köszi Gabojsza, nekem csak a fagyigéphez van közöm :-)
Citromfű, igen, a gyógyszertárban kilós vagy 1/2 kilós zacskóban árulnak szorbitot, de ha csak meg akarod kóstolni, kérhetsz kevesebbet is :-) Nekem az a tapasztalatom, hogy aki nem tudja, hogy nem cukor van a sütiben, az nem is érzi meg.
Közben eszembe jutott, a szaharinnak van fémes íze, nem a szorbitnak.
Ja, nem csak a fagyi géphez van közöm, hanem Grenadine ruhájához is, amit én varrtam :-)
Kata! NAGYON ügyes vagy:-)))
(még egy közös vonás bennünk, én is varrogatok, de csak saját részre, hobbyból)
Köszi Gabojsza, én is csak hobbyból varrok, olyan hályogkovács módjára, vagy sikerül, vagy nem. Ezt a ruhát, is kétszer varrtam meg, mert az első,nem volt igazán jó. :-( Meg van egy nagy dobozom, tele elrontott anyagokkal, egyszer majd valamire jó lesz talán :-)
Szintén zenész:-)
:-))))))))
Kata! Az egy doboz görög joghurt hány dl? Mert sajnos errefelé - Viharsarok - nem láttam még olyat...
A stevia-ból a folyadékot (cseppeket), vagy a port használod?
Az elrontott anyagok felhasználására a lejobb módszer a foltvarrás (patchwork), én ezt szoktam művelni kevés szabadidőmben! Nagyon szeretem!
Déni, a joghurt 2 dl-es, a magyar joghurt is megfelel.
Mikor az unokám kicsi volt, én is varrtam neki takarókat, párnákat, foltvarrással, de mostanában nincs hozzá türelmem. Persze lehet, hogy egyszer megint lesz kedvem hozzá :-)
A szteviából a port használtam, vettem folyadékot is, de azt még nem próbáltam.
Köszi, Kata!
Nagyon szívesen Déni :-)
Megjegyzés küldése