Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. augusztus 2., szombat

Kreatív blogger


Akiknek továbbadom a Dulminától kapott kreatív blogger címet:

1.) No salty, aki a remek blogján kívül egy nagy gyüjtőblogot is üzemeltet, ahova rengetegen írunk, és ahol ételek, alapanyagok, diéták szerint csoportosítva lehet keresni, ötleteket meríteni.


2.) Zsuzsa, akitől rengeteget tanultam a a gombákról, és a mézesmadzag is sok ötletet adott nekem.


3.) Citromfű, aki az általam is nagyon kedvelt magyaros konyha területén alkot jobbnál-jobb falatokat.


4.) Anna, a kivételesen változatos vegetáriánus ételeivel, és nagyon érdekes térképeivel.


5.) Endívia, akinek konyhapultján remek ételek készülnek, és helyajánlóit szívesen olvasom.

A díjjal járó feladatok:

* kiteszem a logót a blogomba
* belinkelem azt, akitől a díjat kaptam
* megnevezek 5 további blogot, azaz díjazottat
* belinkelem ezeket a blogokat
* értesítem őket a díjról

5 megjegyzés:

anna 2008. augusztus 3. 2:33  

huu de kedves vagy, koszonom szeeepen
("_")
a jovo heten megirom a bejegyzest, most sopron, mindki itthon, porges

Milene 2008. augusztus 3. 11:43  

Köszönöm szépen! Igazán meglepődtem, nem számítottam rá!

endivia 2008. augusztus 3. 16:02  

Csatlakoznék citromfűhöz, minden tekintetben. Köszönöm!

Névtelen,  2008. augusztus 4. 17:41  

kedves Cukroskata, köszönöm szépen, megtisztelő!!

Zsuzsa 2008. október 14. 21:35  

Jobb későn, mint soha, csak most látom, és nagyon köszönöm! :)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP