Citromfagyi
Hozzávalók:
3 dl egyszerű magyar joghurt
1/2 dl citromos "szirup"
1/2 citrom leve
1/2 lime leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
egy kevés édesítőben megfőzött lime héj
A joghurtot kézimixerrel simára kevertem a citromos sziruppal, a citrom- és limelével, vaníliával, belekevertem egy kevés limehéjat, majd 30 perc alatt a fagylaltgépben elkészült.A nektarinfagyi maradékát a mélyhűtőbe tettem, és annyira megfagyott, hogy csak dinamittal lehetne belőle egy kis részt leszakítani. De sajnos dinamit viszonylag ritkán van itthon :-) Ezért most újítottam, és a maradék citromfagyit egy szilikonos muffinsütő mélyedéseibe tettem.
Amikor megfagyott, könnyedén kijött, akkor egy jól záródó zacskóba tettem őket, és mentek vissza a mélyhűtőbe. Így egy darabot is ki tudok venni, ha fagyievős kedvem van. Az pedig gyakran van -)
:-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése