Csokoládés sárgabarack lekvár
Ízbolygó nagyon ígéretes baracklekvárt főzött, amint elolvastam tudtam, hogy ezt nekem is meg kell próbálni, és így is tettem :-) Kis változtatásokkal, de ugyanúgy csináltam, ahogy ő.
Hozzávalók:
3 kg sárgabarack
2 zacskó Dzsemfix
4 evőkanál édesítő (sorbit)
2 tk mézeskalács fűszer
1 dl mandula likőr
5 dg 70%os diabetikus VALOR keserűcsoki
5 dkg mandula
A barackot jól megmostam, és kimagoztam. A felét lábosba tettem és a botmixerrel pépesítettem. Hozzáadtam a barack másik felét, a dzsemfixet, az édesítőt, a mézeskalács fűszert, a mandulalikőrt, a mandulát, és kevergetve főztem forrás után 5 percig.
A jól kimosott üvegekbe forrásban lévő vizet öntöttem, majd kiöntöttem belőle, és hagytam lecsepegni, így a forró lekvárt forró üvegekbe mertem, belekevertem a reszelt csokoládét, rátettem a tetejét, és fejreállítottam 10 percre.
Hat 3 dl-es üveggel, és még egy kis tálkával lett belőle. A kaláccsal, amit hozzá sütöttem igazán finom volt. Kisunokám csak annyit mondott: isteni :-)
100gr-ban: energia: 184 KCal, szénhidrát: 16,7 gr
1 megjegyzés:
Ha van egy szabad perced, nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :)
Megjegyzés küldése