Töltött karalábé
Ez a nagymamám receptje, gyerekkoromban a világ minden kincséért se ettem volna meg :-) :-( Pár éve azonban elgondolkodtam, hogy ugyan mi rossz lehet benne, és megfőztem. Azóta alig várom az első zsenge karalábét, és már főzöm is, melegen, de hidegen is meg szoktuk enni. Nagymamám természetesen sertéshúsból csinálta, de én amit lehet pulykamellből készítek, így ez is abból van.
Hozzávalók:
1/2 kg pulykamell darálva
10 dkg rizs megfőzve
1 tojás
1 gerezd fokmagyma
3 szép nagy karalábé
kevés olaj,
kevés húsleves, vagy kocka
petrezselyem
1/2 pohár tejföl vagy joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő
A karalábék belsejét kivájtam. A húst a tojással, a főtt rizzsel, sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymagerezddel összegyúrtam, és megtöltöttem vele a karalábékat. Ami nem fért bele, abból kis gombócokat gömbölygettem.
A kivájt karalábégolyókat egy kis olajon megpároltam, hozzátettem a megtöltött karalábékat és a húsgombócokat, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje, sóztam borsoztam, és puhára főztem. Közben beletettem egy húsleveskockát, és az apróra vágott petrezselymet.
Amikor a hús puha lett, a karalábékat és a gombócokat kivettem, a keményítőt elkevertem a tejföllel, beleöntöttem a levébe és felforraltam. Visszatettem a karalábékat és a gombócokat, és már kész is volt.
4 megjegyzés:
és nagyon finom volt!
Dettó ezt főztem ma! Ez vicces! Én is posztolom :-D
Köszönöm Grenadine :-)
Millie, remélem finom lett, az enyémnek nagy sikere volt, még Grenadine is megette :-)
Megjegyzés küldése