Sült almaszeletek zabkorpával és dióval
Tegnapi vacsorám ismét Dulmina serpenyőben sült alma receptje alapján készült. Amikor Dulmina feltette a blogjára, azonnal megcsináltam, de olyan finom volt, és olyan éhes voltam, hogy elmaradt a fotó, így most írtam meg.
Azon kívül, hogy nagyon finom, a szénhidráttartalma is rendkívül alacsony, a zabkorpa jótékony hatásairól már írtam itt, melegen ajánlom mindenkinek, akár vacsorára, akár az „úgy ennék valamit” esetére, amikor a fogyókúrába, vagy a cukorbeteg diétába már semmilyen komolyabb étel nem fér bele. Ez egyszemélyes adag, persze lehet, hogy a család többi tagjának is kedve támad hozzá, akkor az adagot növelni kell. Én nem édesítettem, és nem is hiányzott belőle. Az unokámon is ki fogom próbálni, de neki mézet is fogok beletenni.
1 savanykás alma,
1 evőkanál zabkorpa,
2 kávéskanál darált dió,
½ narancs leve,
pár szem tőzegáfonya –el is maradhat-
Energia: 404 KCal, szénhidrát 37,2 gr.
2 megjegyzés:
Örülök, hogy így bejött Neked ez a recept :) Ez a kevesebb lé + pirítás jó ötlet, legközelebb kipróbálom így is!
Köszi Dulmina, tényleg nagyon finom :-)
Megjegyzés küldése