Csokoládépuding egész naranccsal
Jamie Oliver egyik műsorában láttam ezt a csokipudingot, és azonnal elhatároztam, hogy egyszer megcsinálom. Gondosan fel is írtam a receptet, de
aztán el is vesztettem, így csak az ötlet maradt, hogy csokoládépuding, és a közepében narancs van :-)
Egy kicsit száraznak találtam ezért a már jól bevált módszerhez folyamodtam. A másik narancs levét kifacsartam, összekevertem a narancslikőrrel, és fecskendővel több helyen a tésztába nyomtam.
A vaníliaszószhoz 1/2 liter tejben elkevertem a 3 tojás sárgáját, 2 evőkanál édesítőt, és a vaníliaaromát. Lassú tűzön, kevergetve főztem, amíg besűrűsödött. Jól lehűtöttem.aztán el is vesztettem, így csak az ötlet maradt, hogy csokoládépuding, és a közepében narancs van :-)
Hozzávalók :
8 dkg vaj,
10 dkg 70 %-os diabetikus keserűcsokoládé,
20 dkg finomliszt,
1/2 zacskó sütőpor,
10 dkg édesítő,
2 tojás,
5 evőkanál tej
2 narancs,
pár szem szegfűszeg,
5 dkg vaj,
10 dkg édesítő,
kevés narancslikőr
A vaníliaszószhoz:
1/2 liter tej,
3 tojássárgája,
2 csapott evőkanál édesítő,
pár csepp vaníliaaroma
Az egyik narancsba pár szem szegfűszeget szúrtam, majd annyi vízben, amennyi ellepte, 10 percig főztem A másiknak lereszeltem a héjját. A csokoládét a vajjal együtt vízgőzön felolvasztottam. A lisztet a sütőporral az édesítővel és a narancshéjjal összekevertem, beleöntöttem a csokis vajat, a tejet, és továbbkevertem.
Egy kis gömbölyű tálat kivajaztam, a massza felét belekanalaztam, a narancsból kiszedtem a szegfűszeget, majd a tálba tettem, és jól a masszába nyomtam. Az 5 dkg vajat kis darabokra vágva körétettem, rászórtam a 10 dkg édesítőt, majd rákanalaztam a massza másik felét.
A sütőbe betettem egy nagy tepsit, vizet öntöttem bele, a sütőt 180 fokra felmelegítettem. A tésztával töltött tálat alufóliával lefedtem, a vízzel teli tepsibe tettem, és 1 óra hosszat sütöttem.
Tálra borítottam.
10 dkg 70 %-os diabetikus keserűcsokoládé,
20 dkg finomliszt,
1/2 zacskó sütőpor,
10 dkg édesítő,
2 tojás,
5 evőkanál tej
2 narancs,
pár szem szegfűszeg,
5 dkg vaj,
10 dkg édesítő,
kevés narancslikőr
A vaníliaszószhoz:
1/2 liter tej,
3 tojássárgája,
2 csapott evőkanál édesítő,
pár csepp vaníliaaroma
Az egyik narancsba pár szem szegfűszeget szúrtam, majd annyi vízben, amennyi ellepte, 10 percig főztem A másiknak lereszeltem a héjját. A csokoládét a vajjal együtt vízgőzön felolvasztottam. A lisztet a sütőporral az édesítővel és a narancshéjjal összekevertem, beleöntöttem a csokis vajat, a tejet, és továbbkevertem.
Egy kis gömbölyű tálat kivajaztam, a massza felét belekanalaztam, a narancsból kiszedtem a szegfűszeget, majd a tálba tettem, és jól a masszába nyomtam. Az 5 dkg vajat kis darabokra vágva körétettem, rászórtam a 10 dkg édesítőt, majd rákanalaztam a massza másik felét.
A sütőbe betettem egy nagy tepsit, vizet öntöttem bele, a sütőt 180 fokra felmelegítettem. A tésztával töltött tálat alufóliával lefedtem, a vízzel teli tepsibe tettem, és 1 óra hosszat sütöttem.
Tálra borítottam.
Egy kicsit száraznak találtam ezért a már jól bevált módszerhez folyamodtam. A másik narancs levét kifacsartam, összekevertem a narancslikőrrel, és fecskendővel több helyen a tésztába nyomtam.
6 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, a kalóriákat nem írod hozzá?
Kedves Zsú, még nem számoltam ki, de pótolom :-)
Teljesen ugy nez ki, mint Jamie konyveben
Köszi, melyik könyvében van? Kölcsönadod?
..és egyszerűen csak főzz!
tőled kaptam :)
Köszi Grenadine, akkor te is kölcsönadhatod. :-)
Megjegyzés küldése