Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2007. december 1., szombat

Rakott krumpli


Ma én is maradékokból dolgoztam, mint tegnap Mirelle. Olyan rég volt már rakott krumpli, gondoltam, hogy azt főzök vacsorára, ahhoz mindig van minden itthon. Hát ebben azért tévedtem egy kicsit, kolbász van, nagyon finom, de kevés.
A múlt héten chili con carne volt, de a hús kicsit sokra sikerült, ezért mielőtt a paradicsomot beletettem, egy részét beküldtem várakozni a mélyhűtőbe.
Most elővettem a húst, megfőztem a krumlit, és a tojást, a finom füstölt kolbászmaradékot kevés olajon kicsit mesütöttem. A krumplit és a tojásokat meghámoztam, karikára vágtam, és egy tűzálló tálba leraktam. Egy sor krumpli, tojás, só, szétterítettem rajta a darálthúst, -a húsban volt hagyma, fokhagyma, kis paprikát most tettem bele- jött a kolbász, majd újra krumpli. A serpenyőbe, amiben a kolbász sült, egy kevés vizet öntöttem, felforraltam, hogy a kolbászból kisült léből semmi ne vesszen kárba, és ráöntöttem a krumpli tetejére. Ami tejfölt találtam a hűtőben azt mind a tetejére kentem, majd betettem a sütőbe. Amíg sült, lereszeltem az összes maradék sajtot, volt közötte füstölt is, és félidőben rászórtam. Sajnos kicsit sok krumplit főztem, így van maradék holnapra is.:-)) Talán krumplisaláta lesz belőle.
0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP