Narancsjam
Nagyon sok süti van, amibe jól jön egy kis cukrozott narancshéj (ami persze kizárva) ezért találtam ki a következőt:
Egy narancsot héjával együtt olyan vékonyan felszeletelek ahogy csak tudom, majd apró darabokra vágom, és felteszem főni. Egy kevés édesítőt is teszek hozzá, kb. egy fél evőkanálnyit, de ez ízlés kérdése. Egy kis vanília se árt neki. Kislángon főzöm, amíg a héja is puha lesz. Közben időnként kevés vizet öntök hozzá, hogy le ne égjen. Amikor késznek nyilvánítom, botmixerrel egy kicsit pépesítem, de csak annyira, hogy maradjanak benne héjdarabok.
Kellemesen kesernyés narancsjam/lekvár/püré (hívhatjuk aminek akarjuk) lesz belőle. Ha a recept narancslekvárt vagy narancshéjat kíván ezt használom, de néha bele is eszegetek.
Hűtőszekrényben pár hétig eláll.
Aki nem szereti a kesernyés ízt, hámozza meg vékonyan a narancsot, és úgy darabolja fel. A belső fehér héj ne kerüljön bele.
Kellemesen kesernyés narancsjam/lekvár/püré (hívhatjuk aminek akarjuk) lesz belőle. Ha a recept narancslekvárt vagy narancshéjat kíván ezt használom, de néha bele is eszegetek.
Hűtőszekrényben pár hétig eláll.
Aki nem szereti a kesernyés ízt, hámozza meg vékonyan a narancsot, és úgy darabolja fel. A belső fehér héj ne kerüljön bele.
Energia: 63,6 Kcal, szénhidrát 13,5
A felhasznált narancs súlya 160 gr.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése