Töltött csirkecomb velesült krumplival, zöldborsós, zöldbabos rizzsel, barackkompóttal
Széll Tamás töltött csirke receptje nyomán készítettem. Széll Tamás eszembe juttatta, hogy nagymamám gyakran tálalt a húsok mellé kompótot, és mennyire szerettem. Ezért elkészítettem a séf barack kompótját a hús mellé.
Én jobban szeretem a tölteléket, mint a húst, ezért van eltúlozva a töltelék mennyisége a húshoz képest.
Hozzávalók:
1 nagy csirkecomb
200 gr kenyér, tejben puhára áztatva
150 gr gomba
1 ek kacsazsír
2 szelet bacon
Petrezselyem
Vöröshagyma,
Fokhagyma 1 gerezd
1 tojás
3-4 ek vaj
1/2 kg krumpli fél keményre főzve
só, bors
Kacsazsíron megpároltam a finomra vágott hagymát és szalonnát, majd a fokhagymát. Hozzáadtam a gombát, és megpirítottam. Közben jól
kinyomkodtam a kenyeret, hozzákevertem, és kicsit hagytam pirulni.
Sóztam, borsoztam, levettem a tűzről hozzáadtam a petrezselymet, a tojást, és jól
összedolgoztam.
A csirke bőre alá töltöttem annyi tölteléket amennyit tudtam, a többiből cipót formáztam. és kézzel egyenletesen eligazgatjuk.
Tepsibe tettem a krumplit köré szórtam.
Puha vajjal alaposan bekentem a bőrt, a töltelék cipót és a krumplit is. majd sóztam,
borsozzuk
Előmelegített 200 fokos sütőben sütöttem 30 percet, míg a bőr és a krumpli ropogósra sült.
Rizst is adtam hozzá, amit mélyhűtött borsóval és zöldbabbal főztem.
Széll Tamás őszibarack kompótja
Őszibarack
Fehérbor 2 dl
Víz
Glicin 2 kk kanál
Citrom héja
Citrom leve
A vizet, bort feltettem főni,
hozzáadtam a citromhéjat és a glicint, és felforraltam, kis lángon főztem.
A barackokat leforráztam, meghámoztam és kimagoztam. A héjat és a magokat a szirupba tettem, és tovább főztem.
A tisztított barackokat meglocsoltam citromlével.
A kb. felére beforralt szirupot leszűrtem, egy másik tálba, visszaöntöttem a fazékba amiben főtt. Beletettem a barackokat, felöntöttem egy pohár vízzel, és 5-6 perc alatt puhára főztem. Hidegen tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése