Szeretek a tavaszi zsenge karalábéból töltött karalábét főzni, de a nagy darab karalábé nálam valahogy mindig megmarad. Ezért pár éve máshogy csinálom.
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell darálva
10 dkg rizs félig megfőzve
1 tojás
1 gerezd fokmagyma
2 szép nagy karalábé
kevés olaj,
1 kis vöröshagyma
petrezselyem
1/2 pohár tejföl vagy joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő
A karalábék 1/4 részét lereszeltem, a többit apró kockákra vágtam. A húst a tojással, a főtt rizzsel, sóval, borssal, a reszelt karalábéval, és az apróra vágott fokhagymagerezddel összegyúrtam, és kis gombócokat formáztam.
Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon megpároltam, hozzátettem
a karalábékockákat, a húsgombócokat, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje, sóztam borsoztam, és puhára főztem.
Amikor a hús megfőtt, a gombócokat kivettem, a keményítőt elkevertem a tejföllel, hozzákevertem egy keveset a forró léből, (hőkiegyenlítés) beleöntöttem a levébe és felforraltam. Visszatettem a gombócokat, és beletettem az apróra vágott petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)