Maradékmentés és mélyhűtőkievés
Elmúlt a január, 16 fok van és süt a nap. Ilyenkor már a nagymamám is megengedte, hogy rájárjunk a féltve őrzött befőttjeire és lekvárjaira.
Nálam pedig megkezdődik a mélyhűtőkievés ideje.
Most borsót, sárgarépát, petrezselymet, zöldség alaplét, és rántott csirkemellet vettem ki a mélyhűtőből.
Nálam mindig vannak maradékok, amiket nem szeretnék kidobni, de már megenni sincs kedvem.
Most volt főtt basmati rizs, ami frissen pergős volt, de most már inkább száraz. Feltettem főni. Ráöntöttem a zöldség alaplét,
maradék főzőtejszínt, és mascarponet.
Hozzáadtam a borsót, sárgarépát, és egy kevés maradék konzerv babot, és kis lángon addig főztem, amíg elfőtte a levét. Ekkor levettem a tűzről, és belekevertem a petrezselymet .
A csirkemellet a forrólevegős sütőben 8 percig sütöttem.
Remek ebédem lett.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése