A vasárnapi ebédem, avagy a maradékok felhasználása
Remek ebéd várt rám Budán, de a futók miatt lehetetlen volt átjutni Budára, így hazajöttem, és körülnéztem a hűtőben.
A rántott csirkemellet a mélyhűtőből vettem ki. Panírozás előtt mustárral elkevert tojásba forgattam, majd kukoricapehely bundát kapott. Nyersen ment a fagyasztóba.
A hűtőben talált, kissé fonnyadt fél kelkáposztát félbevágtam, a torzsáját kivettem és pár percig főztem sós, borsos vízben.
Közben 2 dl főzőtejszínben elkevertem pár kanál maradék mascarpone-t, felforraltam, hozzáadtam egy nagy marék reszelt cheddar sajtot, egy kevés csípős szószt, és jól összeforraltam.
A kelkáposztát sütöpapírral bélelt tepsibe tettem, ráöntöttem a sajtszószt, és 200 fokon 5 percig sütöttem. A tányéron sült baconnal szórtam meg.
Egy kevés rizst is találtam hozzá a hűtőben.
1 megjegyzés:
Finom ebéded kerekedett, váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése