Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2019. október 1., kedd

A vasárnapi ebédem, avagy a maradékok felhasználása

Remek ebéd várt rám Budán, de a futók miatt lehetetlen volt átjutni Budára, így hazajöttem, és körülnéztem a hűtőben. 

A rántott csirkemellet a mélyhűtőből vettem ki. Panírozás előtt mustárral elkevert tojásba forgattam, majd kukoricapehely bundát kapott. Nyersen ment a fagyasztóba. 

A hűtőben talált, kissé fonnyadt fél kelkáposztát félbevágtam, a torzsáját kivettem és pár percig főztem sós, borsos vízben. 
Közben 2 dl főzőtejszínben elkevertem pár kanál maradék mascarpone-t, felforraltam, hozzáadtam egy nagy marék reszelt cheddar sajtot, egy kevés csípős szószt, és jól összeforraltam. 
A kelkáposztát sütöpapírral bélelt tepsibe tettem, ráöntöttem a sajtszószt, és 200 fokon 5 percig sütöttem. A tányéron sült baconnal szórtam meg. 
Egy kevés rizst is találtam hozzá a hűtőben. 

1 megjegyzés:

Éva 2019. október 2. 13:31  

Finom ebéded kerekedett, váljon egészségedre!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP