Hozzávalók:
A piskótalaphoz:
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 csapott evőkanál négyszeres édesítő
1ek kezeletlen narancs reszelt héja
A joghurttortához:
3 joghurt
2,5dl habtejszín
2 csapott evőkanál 4 szeres édesítő
1 narancs lereszelt héja
1 narancs leve
1/2 lime leve
1 zacskó Horváth Rozi zselatin
Narancsos olivaolaj a forma kikenéséhez
A krémhez:
1 evőkanál 4 szeres édesítő
2 ek narancslekvár
10 dkg mascarpone
10 dkg cukormentes fehércsoki
1,5 dl habtejszín
Az egész tojásokat a robotgéppel felvertem, amíg kb dupla mennyiségű lett, akkor beletettem az édesítőt, tovább vertem, majd a lisztet egy kanállal óvatosan elkevertem benne.
A forma fém karikáját sütőpapírral bélelt tepsire tettem, beleöntöttem a piskótamasszát, és 180 fokon 10 percig sütöttem. Még melegen megöntöztem narancslikőrrel.
A joghurtokat egy lábosba öntöttem, elkevertem az össze hozzávalóval, -a tejszín kivételével- és közepes lángon addig főztem, amíg nagyon meleg lett, de nem forrt fel. Amíg hűlt felvertem a tejszínt kemény habbá, és belekevertem a joghurtos lébe. Hagytam teljesen kihűlni. A Zila formát a narancsos olivaolajjal kikentem, beleöntöttem a joghurtos masszát. A tortalapot megkentem egy kis maradék párizsi krémmel. ( ez el is maradhat) és a csokis oldalával rátettem a formára.
A hűtőben volt egész éjszaka.
Másnap kivettem a formából, és minden mélyedésbe tettem egy kanál narancslikőrrel elkevert nararancslekvárt.
A krémhez felolvasztottam a fehér csokit, belekevertem a mascarponet, a narancslekvárt, és a felvert tejszínhabot. Ezzel megtöltöttem a tortát, és mandaringerezdeket tettem rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)