Hozzávalók:
A piskótalaphoz:
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 csapott evőkanál négyszeres
Pár kanál eperlikőr
A joghurttortához:
3 joghurt
2,5dl habtejszín
2 csapott evőkanál 4 szeres édesítő
1/2 lime leve
2 kanál eperlikőr
1 zacskó Horváth Rozi zselatin
10 dkg eper
A krémhez:
1 evőkanál 4 szeres édesítő
2 ek eperlekvár
10 dkg mascarpone
10 dkg cukormentes fehércsoki
1,5 dl habtejszín
Az egész tojásokat a robotgéppel felvertem, amíg kb dupla mennyiségű lett, akkor beletettem az édesítőt, tovább vertem, majd a lisztet egy kanállal óvatosan elkevertem benne.
A forma fém karikáját sütőpapírral bélelt tepsire tettem, beleöntöttem a piskótamasszát, és 180 fokon 10 percig sütöttem. Még melegen megöntöztem eperlikőrrel.
A joghurtokat egy lábosba öntöttem, elkevertem az össze hozzávalóval, -a tejszín kivételével- és közepes lángon addig főztem, amíg nagyon meleg lett, de nem forrt fel. Amíg hűlt felvertem a tejszínt kemény habbá, és belekevertem a joghurtos lébe. Hagytam teljesen kihűlni. Belekevertem az apróra vágott epret. A Zila formát olivaolajjal kikentem, beleöntöttem a joghurtos masszát. A tortalapot megkentem egy kis eperlekvárral, és a lekváros oldalával rátettem a formára.
A hűtőben volt egész éjszaka.
Másnap kivettem a formából, és minden mélyedésbe tettem egy kanál eperlikőrrel elkevert eperlekvárt.
A krémhez felolvasztottam a fehér csokit, belekevertem a mascarponet, egy kevés eperlekvárt, és a felvert tejszínhabot. Ezzel megtöltöttem a tortát, és eperszeleteket tettem rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)