2019. augusztus 28., szerda

Flamenco tojás


Ezt már többször el akartam készíteni. Végül is Fördős Z receptjét vettem alapul.

Hozzávalók:

Vöröshagyma
Fokhagyma
2 tv paprika
2 paradicsom
10 dkg füstölt kolbász
Pár szelet serrano sonka
2 marék zöldborsó
3 krumpli
1 tojás
Kevés olaj
Só, bors, füstölt piros paprika

A kolbászt karikára vágtam, és kevés olajon megsütöttem. Kivettem a serpenyőből, és kisült zsírban mepároltam a vöröshagymát, fokhagymát, rátettem az apróra vágott paradicsomot, paprikát, sóztam, borsoztam, belekevertem a piros paprikát, és puhára pároltam, majd a botmixerrel pépesítettem. (Ezt persze el lehet hagyni, de én nem szeretem a főtt paprikát, ezért nem eszem lecsót se. )
Öntöttem hozzá kevés vizet, beletettem a zöldborsót, a kolbászt, és a csíkokra vágott sonkát, és pár percig főztem. Közben a krumplit meghámoztam, és olajban megsütöttem, majd azt is hozzákevertem.

Kivettem belőle egy adagra valót, egy kis serpenyőbe tettem, a közepére ütöttem egy tojást, és 200 fokon 5 perc alatt megsütöttem. Jó ebéd volt.


3 megjegyzés:

Örülnék, ha hozzászólnál :-)