Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2019. augusztus 28., szerda

Flamenco tojás


Ezt már többször el akartam készíteni. Végül is Fördős Z receptjét vettem alapul.

Hozzávalók:

Vöröshagyma
Fokhagyma
2 tv paprika
2 paradicsom
10 dkg füstölt kolbász
Pár szelet serrano sonka
2 marék zöldborsó
3 krumpli
1 tojás
Kevés olaj
Só, bors, füstölt piros paprika

A kolbászt karikára vágtam, és kevés olajon megsütöttem. Kivettem a serpenyőből, és kisült zsírban mepároltam a vöröshagymát, fokhagymát, rátettem az apróra vágott paradicsomot, paprikát, sóztam, borsoztam, belekevertem a piros paprikát, és puhára pároltam, majd a botmixerrel pépesítettem. (Ezt persze el lehet hagyni, de én nem szeretem a főtt paprikát, ezért nem eszem lecsót se. )
Öntöttem hozzá kevés vizet, beletettem a zöldborsót, a kolbászt, és a csíkokra vágott sonkát, és pár percig főztem. Közben a krumplit meghámoztam, és olajban megsütöttem, majd azt is hozzákevertem.

Kivettem belőle egy adagra valót, egy kis serpenyőbe tettem, a közepére ütöttem egy tojást, és 200 fokon 5 perc alatt megsütöttem. Jó ebéd volt.


3 megjegyzés:

Éva 2019. augusztus 29. 7:42  

Nagyon finom ebéded volt váljon egészségedre!

Cukroskata 2019. augusztus 29. 7:57  

Köszönöm szépen Éva😪

SmokeOut 2019. október 2. 11:57  

wow, ez finomnak tűnik :)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP