2019. április 9., kedd

Mogyorós, fűszeres morzsakéreg alatt sült csirkemell



Notburga receptje alapján készült hal helyett csirkemellből- 

Hozzávalók:


1 csirkemell felszeletelve
5 dkg mogyoró durvára darálva
1 nagy csokor petrezselyem
2 ek kakukkfű
10 dkg reszelt trappista sajt
12 dkg vaj
8 dkg zsemlemorzsa
4 tk csípős mustár

25 dkg rizs
15 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem
csipet szerecsendió
só, bors

A csirkemell szeleteket sóztam, borsoztam, kevés vaj és olaj keverékén elősütöttem.
Közben a mogyorót a zöldfűszerekkel   a sajttal, vajjal, morzsával és kevés borssal, az összenyomott fokhagymával jól összekevertem. 
A hússzeleteket kivajazott tűzálló tálba fektettem, rákentem a mogyorós morzsát, és 180 fokon pirosra sütöttem. 

A rizst kevés olivaolajon üvegesre pároltam, felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam, és beleszórtam a szerecsendiót. Amikor felforrt, hozzáadtam a borsót, és kis lángon puhára főztem. Végül belekevertem a petrezselymet. 


2 megjegyzés:

  1. Biztos, így is nagyon finom. Egyszer megcsinálom 🙂

    VálaszTörlés
  2. Köszi Notburga, írj, ha megcsináltad. Kíváncsi vagyok. 😍

    VálaszTörlés

Örülnék, ha hozzászólnál :-)