Mogyorós, fűszeres morzsakéreg alatt sült csirkemell
Notburga receptje alapján készült hal helyett csirkemellből-
Hozzávalók:
1 csirkemell felszeletelve
5 dkg mogyoró durvára darálva
1 nagy csokor petrezselyem
2 ek kakukkfű
10 dkg reszelt trappista sajt
12 dkg vaj
8 dkg zsemlemorzsa
4 tk csípős mustár
25 dkg rizs
15 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem
csipet szerecsendió
só, bors
A csirkemell szeleteket sóztam, borsoztam, kevés vaj és olaj keverékén elősütöttem.
Közben a mogyorót a zöldfűszerekkel a sajttal, vajjal, morzsával és kevés borssal, az összenyomott fokhagymával jól összekevertem.
A hússzeleteket kivajazott tűzálló tálba fektettem, rákentem a mogyorós morzsát, és 180 fokon pirosra sütöttem.
A rizst kevés olivaolajon üvegesre pároltam, felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam, és beleszórtam a szerecsendiót. Amikor felforrt, hozzáadtam a borsót, és kis lángon puhára főztem. Végül belekevertem a petrezselymet.
A hússzeleteket kivajazott tűzálló tálba fektettem, rákentem a mogyorós morzsát, és 180 fokon pirosra sütöttem.
A rizst kevés olivaolajon üvegesre pároltam, felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel, sóztam, borsoztam, és beleszórtam a szerecsendiót. Amikor felforrt, hozzáadtam a borsót, és kis lángon puhára főztem. Végül belekevertem a petrezselymet.
2 megjegyzés:
Biztos, így is nagyon finom. Egyszer megcsinálom 🙂
Köszi Notburga, írj, ha megcsináltad. Kíváncsi vagyok. 😍
Megjegyzés küldése