Húsgombóc sokféle gombával Szafi galuskával.
A húsgombóchoz:
1/2 kg darált borjúhús
1 tojás
2 evőkanál zabpehely
Só, bors
Az összes hozzávalót összegyúrtam, ki gombócokat gömbölygettem, és kevés olajon minden oldalát megsütöttem.
A mártáshoz:
Kb 1/4 kg különbözö gomba
Vöröshagyma
Só, bors, pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl főzőtejszín
Olaj
A hagymát kevés olajon megpároltam, rátettem a gombákat, és pár percig pároltam. Felöntöttem vízzel, beletettem az össze hozzávalót a tejszín és a petrezselyem kivételével, és kis lángon pároltam. Mielőtt egész puha lett, ment bele a húsgombóc, pár percig főztem, majd beleöntöttem a tejszínt és a petrezselymet, és addig főztem, amig besűrüsödött.
A galuskához:
Szénhidrátcsökkentett paleo galuska
Az étel Dobos Bea receptje alapján készült.
3 megjegyzés:
Köszönöm szépen! :)
Kedves! Megtalálom a bejegyzéseidet a facebookon is esetleg? Mert imádom a receptjeidet!
Kedves Renáta!
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Minden recept itt van a blogon. A facebookon megtalálsz Székely Katalin, vagy cukroskata néven.
Megjegyzés küldése