Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2018. október 10., szerda

Húsgombóc sokféle gombával Szafi galuskával.




Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

1/2 kg darált borjúhús
1 tojás
2 evőkanál zabpehely
Só, bors

Az összes hozzávalót összegyúrtam, ki gombócokat gömbölygettem, és kevés olajon minden oldalát megsütöttem.

A mártáshoz:

Kb 1/4 kg különbözö gomba
Vöröshagyma
Só, bors, pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
2 dl főzőtejszín
 Olaj

A hagymát kevés olajon megpároltam, rátettem a gombákat, és pár percig pároltam. Felöntöttem vízzel, beletettem az össze hozzávalót a tejszín és a petrezselyem kivételével, és kis lángon pároltam. Mielőtt  egész puha lett, ment bele a húsgombóc, pár percig főztem, majd beleöntöttem a tejszínt és a petrezselymet, és addig főztem, amig besűrüsödött.

A galuskához:

Szénhidrátcsökkentett paleo galuska

Az étel  Dobos Bea receptje alapján készült.



3 megjegyzés:

Mánia 2018. október 16. 8:01  

Köszönöm szépen! :)

Renáta Lukács 2018. október 23. 20:10  

Kedves! Megtalálom a bejegyzéseidet a facebookon is esetleg? Mert imádom a receptjeidet!

Cukroskata 2018. október 24. 9:57  

Kedves Renáta!
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim. Minden recept itt van a blogon. A facebookon megtalálsz Székely Katalin, vagy cukroskata néven.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.




Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP