Citromos csirke töltelékgombóccal.
Hozzávalók:
a csirkéhez
a csirkéhez
2 ek
olivaolaj
1 ek vaj
3 gerezd
fokhagyma
1 ½ dl száraz fehérbor
1 citrom
reszelt héja és leve
1 csirkemell
felszeletelve
½ citrom
nagy csokor
petrezselyem
só, bors
Az olajat
és vajat felmelegítettem, a csirkemellszeleket sóztam, borsoztam, és kicsit
megpirítottam.
Kivettem
a húst a serpenyőből, és 1 percig sütöttem benne az összezúzott
fokhagymát, figyelve, hogy ne barnuljon meg. Levettem a tűzről,
belekevertem a bort, a citromhéjat és -levet, és a petrezselymet. Kicsit
forraltam, aztán egy tűzálló tálba öntöttem.
Beletettem
a húst, és a cikkekre vágott ½ citromot.
A 200
fokos sütőben 30 percig sütöttem.
Hozzávalók:
a gombóchoz
a gombóchoz
2 teljes kiőrlésű zsemle
20 dkg gomba
1 fej
vöröshagyma
1 csokor
zöldpetrezselyem
1 tojás
só, bors
2
dl tej
A zsemléket a tejbe
áztattam, majd jól kinyomkodtam.
A hagymát
olajban üvegesre pároltam, rátettem az apróra vágott gombát, és megpirítottam.
Az összes
hozzávalót jól összegyúrtam, gombócokat formáltam, és kevés olajon minden
oldalát 1 percig sütöttem. Ezután 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig
sütöttem.
2 megjegyzés:
Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to search out someone with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is something that is needed on the web, somebody with a little originality. useful job for bringing one thing new to the web! play casino
Megjegyzés küldése