2018. március 19., hétfő

Leves háromféle babból szafi reform szénhidrátcsökkentett galuskával





Hozzávalók a leveshez:

20 dkg vajbab
20 dkg ceruzabab
1 doboz babkonzerv
Kis fej vöröshagyma
1 nagyobb krumpli
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál paradicsompüré
Olaj, só, bors
2 dl főzőtejszín

Kevés olajon megpároltam a hagymát, felöntöttem kb. 1 1/2 l vízzel, beletettem a hámozott, apró kockákra vágott krumplit,  a ceruzababot, és  a vajbababot, sóztam, borsoztam.
Mikor minden majdnem puha volt, hozzáadtam leszűrt babkonzervet, a paradicsompürét, beleszaggattam a galuskát. Pár percig főztem, majd beleöntöttem
a tejszínt, ment hozzá a petrezselyem, és jól összeforraltam. 

Szafi Csökkentett szénhidrát-tartalmú nokedli/galuska recept, gluténmentesen!
Hozzávalók:
A hozzávalókat összekevertem, 10 percig pihentettem, majd a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, és pár percig főztem, leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem, és a kész levesbe tettem. 




2 megjegyzés:

Örülnék, ha hozzászólnál :-)