2014. december 7., vasárnap
A sült pulyka átlényegülése
Finom volt a Wellington pulykamell.
A vendégek ebédre kapták, este hidegen is remek volt. Másnap délben se volt rossz, de tisztán éreztem, hogy többször már nem akarom ezt enni, annak ellenére, hogy még egy elég rendes darab volt belőle.
Kicsit túlméreteztem a mennyiséget. Eszembe jutott, hogy Jamie Oliver valami egytálételt készített a karácsonyi pulyka maradékából. Persze nem találtam a receptet, ezért elkészítettem a saját változatomat az itthon talált alapanyagokból.
Hozzávalók:
Maradék sült hús, nálam most pulykamell
pár szelet bacon
egy kis fej kelkáposzta
1 pohár tejföl
alaplé
só, bor
1 evőkanál liszt
leveles tészta
1 tojás
Kockára vágott bacont egy kevés olivaolajon megsütöttem. Rátettem egy kis fej csíkokra vágott kelkáposztát, és hagytam főni, amíg összeesett. Ráöntöttem egy pohár alapevet, és puhára főztem.
Közben összevágtam a sült pulykamell maradékot, hozzátettem, ráöntöttem egy pohár tejfölt, sóztam, borsoztam, és összeforraltam.
Sok leve lett ezért egy szitába tettem és hagytam a levet lecsurogni egy tálba.
A kelkáposztás keveréket tepsibe tettem, kinyújtottam egy kis leveles tésztát, a tetejére tettem. A tészta tetejét bevagdostam, tojással megkentem, és 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.
A levét egy kanál liszttel besűrítettem. Remek mártás lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)