2014. december 28., vasárnap

Csirkés borsós egytál



Ez egy könnyű, gyors egytálétel az otthon talált hozzávalókból. Rachel Allen készített valami hasonlót. Ő bárányból csinálta, mert neki mindig van darált bárányhús a mélyhűtőjében. Hát nekem meg soha nincs, viszont találtam egy kevés kicsontozott csirkecombot, amit ledaráltam a késes robotgéppel.
A hozzávalók darált hús (nálam most a csirkecomb), lila vagy vöröshagyma, fokhagyma, krumpli, zöldborsó, só, bors, szerecsendió, pirosarany, gyömbér, olivaolaj, zöldségalaplé.
A tálaláshoz pita és görög joghurt.
Azért nem írtam mennyiségeket, mert ezt tényleg csak úgy összedobáltam amennyit gondoltam.

Egy fej lilahagymát apróra vágtam, olivaolajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a fokhagymát összenyomva, majd rátettem a darált húst, és addig sütögettem, amíg szép piros lett. Akkor hozzáadtam a zöldségalaplevet, a fűszereket, felforraltam, majd a krumplit is beletettem, és majdnem puhára főztem, Jött bele a borső, és készrefőztem.
A pitát száraz serpenyőben megpirítottam, és a tálaláskor joghurtot tettem mellé. Finom volt, és tényleg gyors, egyszerű, könnyű étel így az ünnepek után, ha már elfogytak a maradékok.

1 megjegyzés:

Örülnék, ha hozzászólnál :-)