2013. július 16., kedd
Rakottkel rizs helyett bulgurral
Szeretem a rizst, de ahogy már többször is leírtam, a glikémiás indexe nagyon magas, így cukorbetegeknek egyáltalán nem ajánlott. Egy ideje a bulgurral próbálkozom, és nagyon finomnak találom.
Hozzávalók:
1 közepes kelkáposzta
kb. 10 dkg bulgur
egy kis db füstölt kolbász
3 szelet bacon apróra vágva
1 nagy pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
1/2 kg darált pulykamell
só, bors, paprika, olaj
A bulgurt sós vízben félig puhára főztem. A kelkáposztát leveleire szedtem, jól megmostam, és sós vízben pár percig főztem.
A húst, a bacont és a kolbászt együtt ledaráltam.
A vöröshagymát apróra vágtam, üvegesre pároltam egy kevés olajon, majd hozzáadtam a darálthúst, a pirospaprikát, borsot, kevés vizet, és puhára pároltam.
A kelkáposztalevelekből kivágtam a vastag ereket.
Egy tűzálló tálat kikentem tejföllel, beletettem a káposzta egy részét, rá a húst, a bulgurt, kevés tejfölt, majd újra kelkáposzta, hús, bulgur, tejföl, amíg el nem fogy. A tetejére kelkáposzta, majd tejföl kerüljön. kevés pirospaprikával megszórtam, és 220 fokos sütőben sütöttem, amíg a teteje
szépen megpirult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)