2013. június 26., szerda

Kofta bulgurral


 Jamie Oliver után szabadon :-)


Hozzávalók:

A koftához:
1/2 kg darált marhahús
1 konzerv lencse
só, bors

A mártáshoz:

3 dl kókusztej
2 újhagyma
2 paradicsom
kis darab gyömbér
1 chili
1 kávéskanál currypor
1 csokor petrezselyem
só, bors

A bulgurhoz:

1 bögre bulgur
só, bors
zöldborsó
zöldbab

A húst sóztam, borsoztam,  összegyúrtam a lencsével, és kis kolbászkákat formáztam, majd kevés olivaolajon pirosra sütöttem.
Közben a mártás hozzávalóit a késes robotgépben összekevertem, a megsült húsra öntöttem, és pár percig forraltam.

A bulgurt két bögre vízzel, sóval borssal feltettem főni. Amikor félig megitta a levét, hozzáadtam mélyhűtött borsót és zöldbabot, majd addig főztem, amíg az összes lé elfőtt.

Tálaláskor kevés joghurtot tettem rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)