A receptet egy kedves olvasóm, Ilona küldte nekem levélben. Kipróbáltam, és nagyon finom.
Hozzávalók
A tésztához:
20 dkg liszt
4 evőkanál vaj
izlés szerint 1-max. 2 evőkanál Dr. Oetker befőzőcukor
2 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl, vagy kefír
a forma kikenéséhez vaj, liszt
A töltelékhez:
10 dkg vaj
1-max 2 evőkanál Dr Oetker befőző cukor izlés szerint
3 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
25 dkg túró
3 tojás fehérje kemény habbá verve
1 rúd vanília
kevés darált dió
A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrtam, a kétharmadát kinyújtottam, és kivajazott, lisztezett tortaformába tettem( az oldalára is egészen a pereméig ) Darált dióval megszórtam.
A vajat az édesítővel, a citrom héjával összedolgoztam, hozzáadtam a a túrót, a vanília kikapart belsejét, majd beleforgattam a tojáshabot.
A tésztára simítottam a tölteléket, majd a tészta maradék 1/3-val lefedtem a torta formát. Felvert tojással megkentem, a tetejét megszurkáltam, majd előmelegített sütőben 160-170 fokon megsütöttem szép pirosra.
Kihűlés után szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)