2013. április 26., péntek

Gyors vacsora maradékokból



Ismét eljött a hűtőkievés ideje. Nemsokára lesz már friss gyümölcs, üríteni kell a hűtőt.
Találati lista:
A mélyhűtőből:

1/2 csirkemell
kevés nagyon finom csípős füstölt kolbász
darabka cheddar sajt
mozzarella

A kamrából:

pár szem krumpli
kis fej vöröshagyma
2dl dobozos főzőtejszín

A krumplit meghámoztam, vékony szeletekre vágtam. Egy 18 x 15 cm-es tepsit kivajaztam, beletettem a krumpliszeleteket, sóztam, borsoztam, ráöntöttem a tejszínt, és 180 fokos sütőben pirosra sütöttem. (kb 1/2 óra)

Közben a csirkemellet és a kolbászt együtt a késes robotgépben ledaráltam nem pépesre. A hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, rátettem a húskeveréket, és puhára főztem. (A kolbász elég fűszeres volt nem kellett tovább fűszerezni.

Lereszeltem a cheddart, kivettem a sütőből a krumplit, a tetejére simítottam  a húst, rátördeltem a mozzarellát, és rászórtam a reszelt sajtot, és addig sütöttem, amíg a sajt megpirult.

2 megjegyzés:

  1. Ááá, ez a kedvenc műfajom! A kreativitás plusz ízeket hoz az ételbe!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is, ezekből lesznek a legjobb dolgok. :-)

    VálaszTörlés

Örülnék, ha hozzászólnál :-)