2013. április 22., hétfő

Krémes, vagy sült madártej (cukor és lisztmentes)

Már nagyon sok helyen láttam, és gondoltam, hogy én is kipróbálom. Első próbálkozásra nem lett túl szép, de nagyon finom, egyszerű, ezért leírom, hogy ne veszítsem el a receptet.Alul és felül vékony tésztaréteg képződik, középen pedig remegős, mint az igazi krémes.  A forrást azért nem írom meg, mert sok receptből raktam össze. Ez egy kis adag, 28 x 20 cm-eres tepsiben sütöttem.

Hozzávalók:

-5 tojás
-10 dkg nyírfacukor
-1 rúd vanília kikapart belseje
-kávéskanál vaníliakivonat
-5 csapott evőkanál mandulaliszt
-7 dkg vaj
-1/2 liter tej
-csipet só

 A tojások sárgáját a nyírfacukorral  habosra kevertem,beletettem a vaníliát, majd a vajat, és azzal is kikevertem,  majd a lisztet kanalanként, és utána a tejet. . A tojások fehérjét a  csipet sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan, hogy ne törjem össze, hozzákevertem a tojásos masszához.

A tepsit kiolajoztam, és mandulaliszttel meghintettem, beleöntöttem a tésztát, és hideg sütőben kezdtem sütni 200 fokon, 30 perc után 150 fokra mérsékeltem a sütőt, és még 30 percig sütöttem.

Másnap érdemes felszeletelni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülnék, ha hozzászólnál :-)