Már nagyon sok helyen láttam, és gondoltam, hogy én is kipróbálom. Első próbálkozásra nem lett túl szép, de nagyon finom, egyszerű, ezért leírom, hogy ne veszítsem el a receptet.Alul és felül vékony tésztaréteg képződik, középen pedig remegős, mint az igazi krémes. A forrást azért nem írom meg, mert sok receptből raktam össze. Ez egy kis adag, 28 x 20 cm-eres tepsiben sütöttem.
Hozzávalók:
-5 tojás
-10 dkg nyírfacukor
-1 rúd vanília kikapart belseje
-kávéskanál vaníliakivonat
-5 csapott evőkanál mandulaliszt
-7 dkg vaj
-1/2 liter tej
-csipet só
A tojások sárgáját a nyírfacukorral habosra
kevertem,beletettem a vaníliát, majd a vajat, és azzal is kikevertem, majd a lisztet kanalanként, és utána a tejet. . A tojások fehérjét a csipet sóval
kemény habbá vertem, majd óvatosan, hogy ne törjem össze, hozzákevertem a tojásos masszához.
A tepsit kiolajoztam, és mandulaliszttel meghintettem, beleöntöttem a tésztát, és hideg sütőben kezdtem sütni 200 fokon, 30 perc után 150 fokra mérsékeltem a sütőt, és még 30 percig sütöttem.
Másnap érdemes felszeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Örülnék, ha hozzászólnál :-)