Lencse egytálétel
Ez nagyon finom lett, szilveszterre készítettem. Mennyiségeket nem nagyon tudok írni, én 1/2 kg-ot vettem a lencséből és a húsból is, és csak úgy szemre két marék rizst, de a tálamhoz képest mindenből maradt.
Igazából ez nem is igazi recept.
Megfőztem a lencsét kevés vízben, sóztam, borsoztam és elkevertem egy kis doboz paradicsompürével. A húst ledaráltam, én pulykacombot vettem, de lehet más is, lényegében pörköltet csináltam belőle. Hagyma, olaj, pirospaprika, só bors, kevés víz. A rizst is külön megfőztem, sóztam, borsoztam, és felöntöttem egy kis maradék zöldségalaplével.
A tűzálló tálat kiolajoztam, beleöntöttem a lencsét, a tetején elterítettem a rizst, majd a húst. Erre jött a tejföl, reszelt sajt, és 180 fokos sütőben addig sütöttem, amíg a sajt megpirult.
Cukorbetegek a rizst nyugodtan kihagyhatják. Én is kihagytam volna, de nagyon szeretem, és úgy gondoltam, hogy az év utolsó napján ennyi lazaságot megengedhetek magamnak. :-)
5 megjegyzés:
Ejha, nagyon jól hangzik! Még, hogy nem is igazi recept! :)
BUÉK :D
Köszönöm Garffyka :-)
Klassz recept! Boldog Új Évet kívánok!
Nagyon, nagyon jól hangzik, bár én már megfőztem a lencsefőzeléket újévre, de majd ezt is kipróbálom!
Petra, Lonci, köszi. Boldog új évet kívánok. :-)
Megjegyzés küldése