Mandulapuding
Dolce vita készítette ezt a remek mandulapudingot a VKF XXIII -ra. Valóban olyan egyszerű elkészíteni, és olyan finom is, ahogy írta. Köszönöm :-)
Pontosan úgy készítettem, ahogy ő, csak tettem hozzá egy kis Amarettot, és természetesen cukor helyett édesítőt.
Hozzávalók:
20 dkg őrölt mandula,
10 dkg vaj,
4 evőkanál édesítő,
2 evőkanál tejszín,
fél citrom reszelt héja,
2 egész tojás,
2 tojássárgája,
4-5 csepp keserűmandula aroma
2 evőkanál Amaretto
A sütőt 180 fokra felmelegítettem.
A vajat felolvasztottam, hozzákevertem többi hozzávalót, tűzálló formába öntöttem. Mire az egészet összekevertem a sütő is felmelegedett. 35 percig sütöttem.
Tálaláskor diabetikus áfonyalekvárt adtam hozzá, de anélkül is nagyon finom.
6 megjegyzés:
Nagyon finom lehet. Nem írod meg hozzá a kalória-, és szénhidrát tartalmat?
Köszönöm. Ki fogom számolni, csak szörnyen lusta vagyok :-)
kedves Kata!
Nagyon tetszik egy csomó recept, elvileg 3 hét múlva szülök és remélem utána elmúlik a magas cukrom, de jövök még receptért!
Hétfőn kipróbálom ezt a mandulapudingot!
Köszi: Éva
Kedves Éva! Biztos elmúlik a magas cukor, ha csak a terhesség alatt jött elő, de azért továbbra is jó, ha vigyázol magadra. Drukkolok neked, és írj, ha tetszik valami, meg számolj be a babáról is :-)
A cukrot leszámítva jól érzed magad?
Kedves Kata!
Igen, jól érzem magam szerencsére...Csak az utolsó 3hétre lettem cukros, 8,1 lett:-(
Csak nekem a csoki a mindenem:-(( de tegnap bevágtam ezt,még maradt is..
Az amarettot azt csak ilyen 0,7literet kiszerelésben lehet kapni szerinted?
Nem emlékszel hol vetted?
Köszi: Éva
Az Amarettot a Vomfassnál vettem. Ott akár 1 dl-t is lehet venni, ha viszel üveget, abba teszik.
Megjegyzés küldése