Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. március 5., csütörtök

Gyors vacsora 1.

Amikor az ember halálfáradtan ér haza, mégis jól esne valami meleg étel, jó szolgálatot tesz a spagetti, bármivel, amit a hűtőben találni lehet.

1.) Spagetti sajttal, Serrano sonkával


A spagettit megfőztem sós vízben, amíg főtt kis darabokra vágtam egy darab feta sajtot, összetépkedtem egy kevés mozzarellát, összevágtam a petrezselymet, egy tálba öntöttem egy kevés fokhagymás olivaolajat, majd erre tettem rá a megfőtt spagettit, összekevertem, rátettem a sajtokat, csak úgy kézzel tépegettem rá a sonkából, majd amikor jól összekevertem, rászórtam a petrezselymet, és már ettem is :-)

A durumbúzából készült spagettinek kifejezetten jó a glikémiás indexe, úgyhogy nyugodtan lehet enni, ami belefér :-)

2 megjegyzés:

Garffyka 2009. március 6. 13:15  

majdnem ugyanígy, sonka nélkül (Manó nem szereti), pennével, mert a spagetti csupa harc és maszat :-)

cukroskata 2009. március 8. 11:06  

Amikor a lányom kicsi volt, én apró darabokra törtem a spagettit, és úgy főztem meg. Az olaszok biztos rosszul lettek volna, ha látják, de nem jártak arra :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP