Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. március 19., csütörtök

Eyecandy

Doki szerint Grenadine képviseli a senior tagozatot a gasztrobloggerek között jópasi ügyben, pedig vannak itt idősebbek is :-) Megtetszett a játék, és úgy döntöttem, hogy én is közzéteszem a saját listámat.
Íme a szuper-senior tagozat vacsoravendég listája:
Van egy közös pont Grenadinnal, de ez csak a véletlen műve :-)

Az égi vadászmezőkről


9 megjegyzés:

trinity 2009. március 19. 23:21  

Én meg kihagytam Richard Gere-t:((( Másoknál nézelődve jut eszembe, kik maradtak ki...

Mamma 2009. március 19. 23:22  

Ó végre az én korosztályomnak is akad néznivaló!:-)
Kata, őket én is meghívnám!:) Vacsorára!!:)))

The Chef Viki 2009. március 20. 7:49  

Nálam sem a tejfölös-szájúak voltak többségben :-)

Hiába, ezek a pasik úgy nemesednek az idő múlásával, mint a jó bor!

Cukroskata 2009. március 20. 9:50  

Trinity, minden jó pasi nem juthat egyszerre az eszébe az embernek :-)

Mamma, sajnos nem vagyunk egy korosztály, és tartok tőle, ha sor kerülne a meghívásra, ők is inkább téged választanának :-(

Viki, azért reménykedem, hogy ők se így néznek ki reggeli előtt :-)

Doctor Pepper 2009. március 20. 11:40  

Köszi Kata!! Igazán nem szerettelek volna megfosztani a senior kategória elnökségi tagságától, csak nem akartam korra, nemre, ilyesmire hivatkozni:):)

Gere - hát tényleg:):)

wowh, bogart?!:):) szép húzás!!

Cukroskata 2009. március 20. 12:43  

Háááááááááát, tényleg diszkriminációnak tekintendő a kor szerinti megkülönböztetés is. Az Európai Bíróság éppen most foglalkozik egy ilyen üggyel. Köszi a tapintatot Doki :-)

Vesta 2009. március 20. 19:15  

Az egy dolog, hogy nem vagyunk már a junior kategóriában, de miért csak három (na jó még a két posztumusz díjazott)? Nálam mindjárt tizenhárom akadt :))

Cukroskata 2009. március 20. 21:23  

Már nem szeretem a túl nagy forgalmat. Ha ez a három eljön, nekem az elég :-)

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP