Vargabéles
Ma reggel megpróbálkoztam Ízbolygó réteskosárkájával. Nem mondhatnám, hogy nagy siker volt, a kosárka ugyanis eszelősen ragaszkodott a szufléformához, és semmi áron nem volt hajlandó kijönni belőle. Így aztán kénytelenek voltunk kikanalazni :-(
Viszont maradt egy csomó réteslap, amit el kellett használni, ezért vargabélest készítettem.
Hozzávalók:
25 dkg túró
1/2 pohár tejföl
2 evőkanál édesítő
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
réteslap
20 dkg cérnametélt
2 tojás
vaj
mazsola
reszelt narancshéj
kevés narancslikőr
A tésztát enyhén sós vízben megfőztem. Közben egy kis tepsit vékonyan kikentem vajjal, és kibéleltem két réteslappal úgy, hogy a szélei túllógjanak a tepsi tetején. A mazsolát egy kis narancslikőrbe beáztattam.
A robotgéppel felvertem a tojásfehérjét kemény habnak, kivettem belőle, és a tálba betettem a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját, édesítőt, és jól összekevertem. Beleforgattam a cérnametéltet, a mazsolát a narancslikőrrel együtt, a vaníliarúd belsejét, egy narancs lereszelt héját, majd óvatosan a tojáshabot. Beletöltöttem a tepsibe, a tetejére hajtogattam a réteslap kilógó szélét, majd két réteslappal lefedtem. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, és 180 fokos sütőben megsütöttem. Diabetikus eperlekvárral tálaltam.
Jó lett volna elé egy kis bableves is, de enélkül is finom volt :-)
Viszont maradt egy csomó réteslap, amit el kellett használni, ezért vargabélest készítettem.
Hozzávalók:
25 dkg túró
1/2 pohár tejföl
2 evőkanál édesítő
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
réteslap
20 dkg cérnametélt
2 tojás
vaj
mazsola
reszelt narancshéj
kevés narancslikőr
A tésztát enyhén sós vízben megfőztem. Közben egy kis tepsit vékonyan kikentem vajjal, és kibéleltem két réteslappal úgy, hogy a szélei túllógjanak a tepsi tetején. A mazsolát egy kis narancslikőrbe beáztattam.
A robotgéppel felvertem a tojásfehérjét kemény habnak, kivettem belőle, és a tálba betettem a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját, édesítőt, és jól összekevertem. Beleforgattam a cérnametéltet, a mazsolát a narancslikőrrel együtt, a vaníliarúd belsejét, egy narancs lereszelt héját, majd óvatosan a tojáshabot. Beletöltöttem a tepsibe, a tetejére hajtogattam a réteslap kilógó szélét, majd két réteslappal lefedtem. A tetejét olvasztott vajjal megkentem, és 180 fokos sütőben megsütöttem. Diabetikus eperlekvárral tálaltam.
Jó lett volna elé egy kis bableves is, de enélkül is finom volt :-)
3 megjegyzés:
én tegnap főztem bablevest és vargabélest :)
Én meg ma főztem a vargabélest, és most főzöm elé a bablevest :-)
szia, kuldtem neked korkerdest
de nem nincs itt a komment
[a szakacskonyveset meg nem felejtettem el]
Megjegyzés küldése