Túrós zsemle
Ezt a zsemlét Piszke receptje szerint készítettem, pontosan úgy, ahogy ő, ezért nem is írom le a menetét, csak annyit, hogy 15 perc alatt elkészült a tészta, és 20 percig sült. Csináltam már joghurttal is tej helyett, és úgy is finom volt. A mélyhűtést is jól bírja.
Az eredeti recept KicsiVúnál.
Hozzávalók:
15 dkg félzsíros túró
7 ek tej (50 ml)
5 evőkanál. olaj (50 ml)
20 dkg liszt
12 gr sütőpor
1 csapott tk. só
1 marék magkeverék (tökmag, napraforgómag, fenyőmag, szezámmag, lenmag)
4 megjegyzés:
ilyen magokkal még nem is próbáltam, persze csak lustaságból :-))
az érdem egyébként kicsiVú-é.
Azóta kicsit updateltem is: 1/3-át teljesőrlésű liszttel csinálom, az olajat 3 kanállal levettem, a tejet ugyanannyival növeltem.És ha kapok a Plusban sovány túrót, az ugyanolyan arányban jó bele. Így kicsit lájtosabb és egészégesebb, annyi a változás, hogy a tészta picit ragadósabb.
Én mindig a piacon veszem a magokat, és összekeverem, akkor jó sokáig van itthon, és minde kenyérfélébe ezt teszem. Ki fogom próbálni teljes kiőrlésű liszttel is.
Szia!
Egyetlen, tán hülye, kérdésem van. A zsemléket sütés előtt vagy után fagyasztod? Barátnőm az ilyeneket kiadagolja, és sütés előtt fagyasztja le, én inkább utána szoktam. Hétvégére kipróbálnám, és mivel nagyon jónak tűnik, megpróbálkoznék egy dupla adaggal. Szóval kérdezném, hogy mi a hozzáértő véleménye:)
Előre is köszönöm!
mithrile
Kedves Mithrile, sütés után fagyasztom, és mikróban melegítem kb. 1 percig.
Megjegyzés küldése