Túrógombóc
A túrót a tojássárgájákkal, a búzadarával, csipet sóval, az édesítő 3/4 részével, a vaníliaaromával, és egy fél citrom reszelt héjával jól összedolgoztam. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és óvatosan belekevertem. Egy fél órát hagytam állni, majd vizes kézzel gombócokat formáztam belőle.
A gombócokat enyhén sós vízben 5 percig főztem, majd darált dióba forgattam.
A joghurtot az édesítő maradékával, és pár csepp vaníliaaromával összekevertem, és a gombócokra öntöttem.
Bevallom, még egy kiskanál diabetikus áfonyalekvárt is ettem hozzá :-)
Valószínüleg elég lett volna bele 1 tojás is, de a GBT-re mandulás kétszersültet sütöttem, így rengeteg maradék tojássárgájám van.
A nagyobb részét eltettem a mélyhűtőbe, rosszabb időkre :-)
A nagyobb részét eltettem a mélyhűtőbe, rosszabb időkre :-)
Hozzávalók:
25 dkg zsírszegény túró,
5 dkg búzadara,
2 tojás sárgája,
1 tojás fehérje,
1 csapott evőkanál édesítő,
csipet só,
reszelt citromhéj,
pár csepp vaníliaaroma,
pár kanál joghurt
5 dkg búzadara,
2 tojás sárgája,
1 tojás fehérje,
1 csapott evőkanál édesítő,
csipet só,
reszelt citromhéj,
pár csepp vaníliaaroma,
pár kanál joghurt
kb. 5 dkg darált dió
3 megjegyzés:
sztem a búzadara lemaradt a kiírásból!
Nem tudom, a búzadara/liszt hogy viszonyul egymáshoz szénhidrátilag, de én csak liszttel csinálom, nagyon könnyű lesz.Fél kg túróhoz 4 ek.liszt kell.fenn van nálam.
nem, a leírásból
Köszi Piszke, már javítom is :-)
A búzadarában sajnos egy kicsivel több a szénhidrát is, meg a kalória is, de nekem az a tapasztalatom, hogy búzadarával könnyebb lesz a gombóc.
Megjegyzés küldése