Londoni szelet
A családi londoni szelet eltér a szakácskönyvekben fellelhető recepttől, és szerintem finomabb is. Gyermekkoromban a családi ebédek elmaradhatatlan kelléke volt. Sárika nagynéném –a londoni szelet anyja- apai nagymamámmal élt egy pestkörnyéki faluban. Vasárnaponként ott ebédelt az egész család. Mikor megérkeztünk, apámmal azonnal a londoni szelet keresésére indultunk, mindig máshova dugták el. A kis házban azért olyan sok lehetőség nem volt, hamar rátaláltunk, és még ebéd előtt elfeleztünk egyet. Ez volt a mi nagy titkunk, amiről senki sem tudott, csak az egész család :-)
14 dkg vaj,
2 tojás sárgája,
A tetejéhez:7 dkg durvára tört dió
A lisztet a vajjal és a tojások sárgájával összegyúrjuk, és egy kisebb tepsibe belenyomkodjuk. Én 23 X23 cm-esbe tettem.
A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.
A tésztát megkenjük cukor nélkül eltett sárgabaracklekvárral.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a kakaót, az édesítőt, a darált diót, és a tészta tetejére simítjuk. Megszórjuk dióval.
Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A kakaótól, és a tetején megpirult diószemektől egészen különleges íze van.
5 megjegyzés:
Igen, ez kímélőbb az "enyémnél".
Üdv
Buzatti
De azért finom :-)
Hú, Kata, így is biztosan nagyon finom! Legközelebb kipróbálom ezt a kakaós változatot is:) Köszi a tippet. Édesítő téren nincs túl sok tapasztalatom, megkérdezhetem, hogy ehhez a recepthez milyet használtál?(Ha jól tudom, más más édesítőknél más más mennyiségek felelnek meg adott egységnyi cukornak). Köszi előre is.
Eva, örülök, hogy tetszik. Ez a kakaós rész a tetején egész krémes, csokis, nagyon finom. Én szorbittal csináltam, abból nagyjából annyi kell, mint a cukorból. Csináld ugyanúgy, ahogy szoktad, csak tegyél bele kakaót, és szórj diót a tetejére. Kíváncsi vagyok, hogy ízlik-e így nektek, majd írd meg.
Megjegyzés küldése