Egyszemélyes narancsos zserbó
Karácsonyra kaptam egy szép kicsike tepsit, abban készült az egyszemélyes zserbó. A narancslekvár rögtönzés volt, mert csak az volt itthon, de nagyon jól bevált.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg iszt
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/4 csomag sütőpor
5 dkg nyírfacukor
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
csipet só
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, három részre osztottam, és hagytam pihenni.
Közben a durvára tört diót a rumban megfőztem.A darált diót összekevertem a nyírfacukorral.
A tésztát vékonyra kinyújtottam, egy lapot belefektettem a tepsibe, megkentem a lekvár felével, rászórtam a cukros darát dió, és a rumban főtt dió felét, ráfektettem a következő lapot, azzal is így jártam el, majd a harmadik lap jött a tetjére. megszúrkáltam egy villával, és 180 fokos sütőben 1/2 órát sütöttem.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztottam a csokit, belekevertem a többi hozzávalót, és még melegen a kihűlt tészta tetejére öntöttem.
Karácsonyra kaptam egy szép kicsike tepsit, abban készült az egyszemélyes zserbó. A narancslekvár rögtönzés volt, mert csak az volt itthon, de nagyon jól bevált.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg iszt
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/4 csomag sütőpor
5 dkg nyírfacukor
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
5 dkg durvára tört dió
1 dl rum
5 dkg nyírfacukor
15 dkg narancslekvár
A mázhoz:
1 evőkanál vaj
5 dkg diabetikus keserűcsoki
2 kanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál nyírfacukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, három részre osztottam, és hagytam pihenni.
Közben a durvára tört diót a rumban megfőztem.A darált diót összekevertem a nyírfacukorral.
A tésztát vékonyra kinyújtottam, egy lapot belefektettem a tepsibe, megkentem a lekvár felével, rászórtam a cukros darát dió, és a rumban főtt dió felét, ráfektettem a következő lapot, azzal is így jártam el, majd a harmadik lap jött a tetjére. megszúrkáltam egy villával, és 180 fokos sütőben 1/2 órát sütöttem.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztottam a csokit, belekevertem a többi hozzávalót, és még melegen a kihűlt tészta tetejére öntöttem.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg iszt
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/4 csomag sütőpor
5 dkg nyírfacukor
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
5 dkg durvára tört dió
1 dl rum
5 dkg nyírfacukor
15 dkg narancslekvár
A mázhoz:
1 evőkanál vaj
5 dkg diabetikus keserűcsoki
2 kanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál nyírfacukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, három részre osztottam, és hagytam pihenni.
Közben a durvára tört diót a rumban megfőztem.A darált diót összekevertem a nyírfacukorral.
A tésztát vékonyra kinyújtottam, egy lapot belefektettem a tepsibe, megkentem a lekvár felével, rászórtam a cukros darát dió, és a rumban főtt dió felét, ráfektettem a következő lapot, azzal is így jártam el, majd a harmadik lap jött a tetjére. megszúrkáltam egy villával, és 180 fokos sütőben 1/2 órát sütöttem.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztottam a csokit, belekevertem a többi hozzávalót, és még melegen a kihűlt tészta tetejére öntöttem.
Karácsonyra kaptam egy szép kicsike tepsit, abban készült az egyszemélyes zserbó. A narancslekvár rögtönzés volt, mert csak az volt itthon, de nagyon jól bevált.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg iszt
1 dkg élesztő
3 evőkanál tejföl
1/4 csomag sütőpor
5 dkg nyírfacukor
5 dkg vaj
2 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
5 dkg durvára tört dió
1 dl rum
5 dkg nyírfacukor
15 dkg narancslekvár
A mázhoz:
1 evőkanál vaj
5 dkg diabetikus keserűcsoki
2 kanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál nyírfacukor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, három részre osztottam, és hagytam pihenni.
Közben a durvára tört diót a rumban megfőztem.A darált diót összekevertem a nyírfacukorral.
A tésztát vékonyra kinyújtottam, egy lapot belefektettem a tepsibe, megkentem a lekvár felével, rászórtam a cukros darát dió, és a rumban főtt dió felét, ráfektettem a következő lapot, azzal is így jártam el, majd a harmadik lap jött a tetjére. megszúrkáltam egy villával, és 180 fokos sütőben 1/2 órát sütöttem.
A mázhoz vízgőz felett megolvasztottam a csokit, belekevertem a többi hozzávalót, és még melegen a kihűlt tészta tetejére öntöttem.
4 megjegyzés:
Először is Boldog Karácsonyt Kívánok !
A zserbód az nagyon szuper !!!!
Köszi Rita
A dió riadó nem szólalt meg, de még akármi megtörténhet az elkövetkező napokban! Készenlétben vagyok!
Ez is nagyon finom lehet:-)))
Megjegyzés küldése