Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2011. december 18., vasárnap

Panna cotta meggyel

A panna cotta az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Könnyű, és finom, ezért nálunk gyakran kerül az asztalra.Hozzávalók:

500 ml tejszín
2 evőkanál nyírfacukor
3 lap zselatin
pár csepp vaníliaaroma
1 kávéskanál rum

A tejszínt nyírfacukorral, és a vaníliával  felforraltam, hagytam langyosra hűlni. Belekevertem a rumot.
A zselatint hideg vízbe áztattam, és belekevertem a tejszínbe, és kis formákba öntöttem.
A formákat fóliával lefedtem, és a hűtőben hagytam egész éjszaka.
A meggyet közvetlenül tálalás előtt tettem rá. 

4 megjegyzés:

Éva 2011. december 18. 16:16  

Nagyon guszta, nem is gondoltam volna hogy ilyen egyszerű. Biztosan nagyon finom! Egyszer már kipróbálom én is , de csak már karácsony után. Annyi helyen láttam pedig már, de még eddig nem próbáltam ki:

Cukroskata 2011. december 18. 16:18  

Köszi Éva, nyugodtan próbáld ki, bármilyen gyümölccsel nagyon finom. Majd írd meg, hogy sikerült, és ízlett-e a családnak :-)

trinity 2011. december 19. 1:31  

De még mennyire finom! Nálunk is nagy kedvenc!

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP