Panna cotta meggyel
A panna cotta az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség. Könnyű, és finom, ezért nálunk gyakran kerül az asztalra.
A tejszínt nyírfacukorral, és a vaníliával felforraltam, hagytam langyosra hűlni. Belekevertem a rumot.
A zselatint hideg vízbe áztattam, és belekevertem a tejszínbe, és kis formákba öntöttem.
A formákat fóliával lefedtem, és a hűtőben hagytam egész éjszaka.
Hozzávalók:
500 ml tejszín
500 ml tejszín
2 evőkanál nyírfacukor
3 lap zselatin
3 lap zselatin
pár csepp vaníliaaroma
1 kávéskanál rum A tejszínt nyírfacukorral, és a vaníliával felforraltam, hagytam langyosra hűlni. Belekevertem a rumot.
A zselatint hideg vízbe áztattam, és belekevertem a tejszínbe, és kis formákba öntöttem.
A formákat fóliával lefedtem, és a hűtőben hagytam egész éjszaka.
A meggyet közvetlenül tálalás előtt tettem rá.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta, nem is gondoltam volna hogy ilyen egyszerű. Biztosan nagyon finom! Egyszer már kipróbálom én is , de csak már karácsony után. Annyi helyen láttam pedig már, de még eddig nem próbáltam ki:
Köszi Éva, nyugodtan próbáld ki, bármilyen gyümölccsel nagyon finom. Majd írd meg, hogy sikerült, és ízlett-e a családnak :-)
De még mennyire finom! Nálunk is nagy kedvenc!
Köszi Trinity :-)
Megjegyzés küldése