Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2009. január 22., csütörtök

Barátságszalag


"Madárnak fészek, póknak háló, embernek barátság. "
William Blake


Barátság
szalagot kaptam Garffykától :-)

"Igazából nem is jó szó rá a díj - szóljon, akinek eszébe jut rá jobb kifejezés - inkább jelzés a barátságról és a közelségről, ami legkevésbé értendő földrajzilag.Lényege, hevenyészett fordításban:
"Ha blogolsz, hiszel a "proximitásban" a térben, időben, és kapcsolatokban való közelségben és teszel is érte".
Ezek a blogok különösen varázslatosak.
Íróik célja, hogy barátokat találjanak. Nem az anyagiak vagy a hatalom érdekli őket.
Reméljük, hogy amikor kibomlik a szalag az üzeneten, még több barátság fog születni.
Figyeljünk oda jobban az ilyen blogokra!Add tovább nyolc újabb blogolónak és mutasd meg ezt a leírást is!"

Nagyon megörültem, hogy Garffyka rám gondolt, és el is gondolkodtam azon, hogy mennyi új virtuális, és igazi ismerkedést hozott az internet, és különösen a gasztroblog az életembe. Legszívesebben minden gasztrobloggernek továbbküldeném, mert mindenkit közel érzek magamhoz, akik blogokon keresztül betekintést engednekaz életükbe.
Ha mindenkinek nem is lehet, de továbbadom
Fogadjátok szeretettel :-)

9 megjegyzés:

Gourmandula 2009. január 23. 10:34  

Köszönjük, nagyon kedves Tőled!! :))

Dulmina 2009. január 23. 12:18  

Köszönöm szépen!

BeckZsu 2009. január 23. 15:13  

Igazán nagyon köszönöm!

Grenadine 2009. január 24. 20:26  

hűűű de szép lett a blog!! nagyon ügyes vagy :)

Zsuzsa 2009. január 26. 9:22  

Kata, nagyon köszönöm!


Képzeld, végre én is beszereztem a csinos húskötözőket, már csak megfelelő kötözni való alany kell hozzá! :9

Zsuzsa 2009. január 26. 9:23  

:9 ez :) akart lenni. :)))

cukroskata 2009. január 26. 9:47  

Zsuzsa, jók ezek a kötözők, remélem a válság ellenére csak akad valami kötöznivaló is :-)

Én is gyakran 9-est írok a zárójel helyett :-))))

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP