Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. július 20., vasárnap

Gyümölcssaláta VKF XVII
A saláta nem az én műfajom :-( Ha valahol kapok, mindig megállapítom, hogy nagyon finom, de én szinte soha nem készítek, és ha mégis, akkor sem alkotok maradandót. Ezért úgy gondoltam, hogy kimaradok ebből a fordulóból, de aztán eszembe jutott a gyümölcssaláta, ami talán belefér a kiírásba.

Hozzávalók:

1 ananász,
szőlö,
1 nektarin,
cseresznye,
1 sárgabarack,

narancslikőr,
pisztácia,
diabetikus keserűcsoki.

Az ananászt félbevágtam, a gyümölcshúst karalábévájóval kiszedtem. A cseresznyét kimagoztam, félbevágtam, a szőlőt szintén. A nektarint és a sárgabarackot apróra vágtam.
Mindent beletettem egy tálba, összekevertem. A gyümölcsök annyira finom édesek voltak, hogy nem hiányzott róluk semmilyen édesítőszer,és maguktól is finom levet eresztettek, főleg a jó érett ananász.

A likőrt nem tettem rá, mert az unokám is evett belőle, csak a sajátomra öntöttem egy kicsit, a tányéron.
Beletöltöttem az ananász héjába, sózatlan pisztáciát tettem a tetejére, és csokit reszeltem rá.

4 megjegyzés:

citromfű 2008. július 21. 11:16  

Finomnak néz ki! Ki fogom próbálni. :)Persze likőr nélkül.

cukroskata 2008. július 21. 11:29  

Tényleg finom, és a likőr nyugodtan elmaradhat :-)

Beatbull 2008. július 23. 7:57  

szerintem a likőr ne maradjon el ;) az a kevés nem fog "alkoholízt" eredményezni, no meg ártani sem az unokának ;) ellenben kellemesen feldobja - mint ahogy a reszelt csoki is ;) ugye milyen finom egy kis csokival a sok gyümölcs?

cukroskata 2008. július 23. 10:58  

Sajnos nagyon finom csokival :-) Mikor a lányöm kicsi volt, akkor találtam ki, hogy csokit is teszek bele, és persze a kis likőr is nagyon feldobja.

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP