Bundáskenyér
Anthony Worral Thompson bundáskenyeret készített a műsorában, amiről azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nálunk gyakran volt egyszerű, mezei bundáskenyér a vacsora teával, és tizenéves koromban azon kevés ételek közé tartozott, amit önállóan készítettem, ha megéheztem. Volt egy gimnáziumi barátnőm, aki ha eljött hozzánk, kakaót főztünk, és nagyüzemi mennyiségben készítettük és ettük hozzá a bundáskenyeret. Anthony egy kicsit megbolondította gyermekkorom egyszerű és főleg olcsó ételét.
Hozzávalók:
kenyér
tojás
sonka
főzőtejszín vagy tej
sajt
só, bors, mustár
kevés olaj a sütéshez
A kenyérbe egy kis „zsebet” vágtam, egy késsel mustárt kentem bele, majd egy szelet sonkát, és két vékony szelet sajtot nyomkodtam a zsebbe. Anthony cheddar sajtot használt, ahogy az egy igazi angolhoz illik, nekem edami volt itthon, így azzal csináltam.
A tojást sóval, borssal, főzőtejszínnel felvertem, beletettem a megtöltött kenyérszelet, és hagytam állni először az egyik, majd a másik oldalával a tojásban, hogy jól megszívja magát.
Kevés olajban a kenyér mindkét oldalát megsütöttem, aztán 5 percre betettem a 200 fokos sütőbe, hogy a sajt megolvadjon. Kettévágtam, és teával tálaltam.
4 megjegyzés:
Finomnak látszik ez a bundáskenyér
Finom is volt :-)
Hmm... nyami! Imádom a bundáskenyeret. Ezt muszáj lesz kipróbálnom.
Próbáld ki nyugodtan, nagyon finom :-) Majd írd meg izlett -e.
Megjegyzés küldése