Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. február 17., vasárnap

Alma-sárgarépa vitaminbomba


Ez nemis recept, mert nem kell se sütni, se főzni, de nagyon jó szolgálatot tesz, az esténként támadó úgy ennék valamit "rohamok" ellen. :-)
Aki ehet amit akar, vagy nincsenek ilyen gondolatai, annak azt üzenem, hogy életem első felében nekem se kellett a kalóriákkal és a fölösleges kilókkal kűzdeni. Volt idő, amikor lefekvés előtt megettem egy szál füstölt kolbászt friss, ropogós fehérkenyérrel, majd lazításképpen egy üveg cseresznyebefőttet is utánaküldtem, és mégis zörögtek a csontjaim. Ezekre az időre lassan már csak én emlékszem:-)
Mostanában már nemhogy lefekvés előtt, de semmikor sem tanácsos ilyeneket ennem, de esténként gyakran tipródom, hogy mit ehetnék még, ami se a cukrot nem viszi fel nagyon, se nem hízlal. Ilyen esetekre találtam ki ezt a nasit.

Hozzávalók:
1 kis sárgarépa,
1 kis alma,
1/2 narancs
pár szem vörösáfonya
A répát és az almát lereszeltem, a fél narancs levét kinyomtam, és ráöntöttem a reszelékre. A tetejére szórtam a vörösáfonyát. Lehet helyette valamilyen olajos magot -diót, madulát- tenni. Szép lassan eszegettem, hogy sokáig tartson :-)
Energia: 56 KCal, szénhidrát: 12 gr


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP