Édességek, sütemények nem csak cukorbetegeknek, hanem mindenkinek,aki a magas kalóriatartalmú, a szervezet számára semmilyen fontos tápanyagot nem tartalmazó répacukrot ki akarja iktatni az étrendjéből


2008. január 24., csütörtök

Rákkoktél VKF XII

Amikor megláttam Gabojsza VKF XII kiírását, nagyon elszomorodtam. A tenger gyümölcsei ...... Soha nem szoktam ilyeneket főzni. Évente egyszer főzök halászlét, egyszer csináltam halkocsonyát, de az se volt tökéletes.

Még csak most kezdtem a blogírást, egy VKF – re írtam, és a következő máris olyan amiből kimaradok :-(
Aztán gondolkodni kezdtem, főként azért mert az unokám nagyon szereti a rákot, és gyakran kér, ha együtt vásárolunk, hogy vegyek.
Ezért hát vettem egy kis doboz rákfarkat, és erősen remélve, hogy nem ugrik ki belőle semmi borzasztó tengeri szörny, :-) óvatosan kinyitottam.

A rákfarkakat –nem is olyan szörnyűek- összekevertem majonézzel, egy avocadot félbevágtam, kivettem a magját, és a helyére betöltöttem a majonézes rákot. Aztán megettük.

Legnagyobb meglepetésemre, finom volt. :-) Az unoka narancslét ivott, én meg ásványvizet :-)
2 megjegyzés:

Edige 2008. január 25. 16:27  

Kedves Cukroskata!
Ne haragudj, hogy itt írok Neked, de szeretném elkérni az email-címedet és akkor elküldöm a kért sütirecepteket.
Majd figyeld a blogomat, mert hétvégén megint ünnaplünk, sütni fogok valami finomat...

cukroskata 2008. január 25. 18:48  

Nem haragszom, hanem nagyon örülök :-) cukroskata@freemail.hu

Related Posts with Thumbnails

Blogidőszámítás

FIGYELMEZTETÉS


A blogon közzétett receptek és egyéb írások a cukorbetegségemmel kapcsolatos saját tapasztalataimat tartalmazzák anélkül, hogy ezirányú képzettségem lenne. Ezek nem tekinthetők sem orvosi, sem dietetikusi tanácsnak.
Receptjeim

A Miner szakácskönyv oldalán

MIÉRT


Amikor kiderült, hogy cukorbeteg vagyok, úgy éreztem, hogy vége a világnak. Nem sokat tudtam a cukorbetegségről, de azt igen, hogy ezentúl le kell mondanom az édességekről, amiket úgy szeretek Miután az első nagy megrázkódtatás elmúlt, elővettem a sok év alatt összegyűlt, jól kipróbált receptjeimet, és elkezdtem átdolgozni őket. Kiszámoltam a kalóriákat, kipróbáltam, hogy működnek-e édesítővel. Ahol a cukor mennyisége a sütemény állagához szükséges volt, ott módosítottam a formáján, elkészítési módján. Azóta nem cukorbeteg vendégeimen is kísérletezve sok receptem gyűlt össze, amelyek alapján készített süteményeimet ők is szívesen fogyasztották. A cukorbeteg állandó lelkiismeretfurdalások között él. Ha evett, azért, ha nem evett azért. Nem könnyű áttérni a rendszeres életmódra, gyakran, keveset enni, a kalóriákat számolni, társaságban, vendégségben visszautasítani egy igazán ízletesnek látszó ételt, elviselni a sajnálkozó pillantásokat, ha elmondjuk, hogy a betegségünk miatt nem ehetünk mindent. Magyarországon az éttermek túlnyomó részében nem tartanak diabetikus édességeket, így ha mégis süteményre vágyunk, készítsük el magunknak. A sütemények, torták kellemesebbé teszik az életet. Miért mondanánk le róluk csak azért, mert az élet úgy hozta, hogy cukorbetegek vagyunk. Azoknak a családoknak, ahol cukorbeteg van, azt tanácsolom, próbálják ki ezeket a recepteket, és így egyetlen családtag sem marad ki a családi ünnepek fénypontjának tekinthető édességek fogyasztásából. Édességet enni is, készíteni is jó mulatság. Készítsünk hát szórakozva finomságokat. Ezeket az édességeket szívesen eszik és készítik nem cukorbeteg barátaim is.

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP